2019-01-10 155 浏览
2019年1月9日 星期三难得今日可以放晏就,当然系同其他同事一齐去食返餐好既,慢慢叹个午餐,倾下计同时又诉下苦咁喇今次就黎到将军澳中心既the point,因为同事车我地黎,呢个商场只要有电子消费就可以免费泊车,而拣呢间餐厅纯粹系未试过同贪佢既环境够舒适宁静,倾八卦野一流,其他人实听唔到~见到个餐牌上面有好多野食,好多食物都好吸引,当中最吸引我眼球既就系个龙虾pizza,好想见到实物黎食,所以已经急不及待叫好晒食物软壳蟹沙津: 菜好新鲜,落左劲多麻酱,岩晒钟意麻酱既我,而且软壳蟹应该系岩岩炸起,因为一咬仲有烟走出黎,热辣辣芝士焗龙虾蚬壳粉: 呢个真系要一赞,芝士焗得香不在话下,但一夹起竟然做到拉丝效果,而酱汁仲系浓缩左既龙虾汁,好食到停唔到口!!黑松露薯条: 有好浓厚既黑松露味同埋又系邪恶既芝士拉丝,但相较其他菜式较为普通一点红酒烩牛肉贝壳粉: 牛肉好大粒,咬落好淋,个汁同d粉都好配合,而贝壳粉有少少硬度,口感比通粉更加好香辣蕃茄酱焖肉丸: 我地有4个人,估唔到每人都分到两粒,仲有面包点个酱一齐食添!!肉丸食得出系自家制既,因为个口感同普通连锁家具店食既肉丸有分别,肉汁再多d,同时又
2019年1月9日 星期三

软壳蟹沙津

芝士焗龙虾蚬壳粉

黑松露薯条

红酒烩牛肉贝壳粉

香辣蕃茄酱焖肉丸

香辣蕃茄酱焖肉丸: 我地有4个人,估唔到每人都分到两粒,仲有面包点个酱一齐食添!!肉丸食得出系自家制既,因为个口感同普通连锁家具店食既肉丸有分别,肉汁再多d,同时又好配合个蕃茄酱,不过唔太食到有辣味

龙虾薄饼

龙虾薄饼: 主角终于登场,睇卖相已经好吸引,有好大个龙虾头系中间,而且散发住好诱人既香味。每人大约分到两块,每块都有唔少龙虾肉同半粒蕃茄。原本以为中间个龙虾已经起晒d肉,只系用黎做装饰,点知原来酿左蘑菇落去!!仲要系好重龙虾味,好有心思同惊喜!!

香蕉雪糕绵花糖薄饼

香蕉棉花糖云妮拿雪糕薄饼: 之前从来未试过甜品都有薄饼,试落味道又唔错,咸既薄饼上面有甜既朱古力酱、绵花糖同融融地既雪糕,一咸一甜又出奇地夹

埋单每人大约$250,可以倾足成个晏就又食得咁丰富真系唔错~~
2019-01-09
软壳蟹沙津