2017-03-03
12月31日, 係2016年既最後一日, 呢一日全城都準備過新既一年同埋倒數, 我當然唔係例外啦, 今年一樣都係同自己女友一齊過, 不過下午個時間就交左比幾個老友, 大家去食飯吹下水, 當係過左新年, 哈哈, 為左試新野, 我地今次不惜去遠少少食....之後就選擇左去屯門既龍門居附近呢間餐廳上網查過有1間1店係觀塘, 我一時間都唔記得左我有冇去食過~好,大家約12點半左右係龍門輕鐵站等, 然後一齊行過去去到既時候都唔算太多人,好彩等左10分鐘左右就入到去, 平時應該要等好耐入到去坐底望望餐牌, 竟然有我最愛既all day breakfast點左唔夠15分鐘, 就已經有個熱辣辣既all day breakfast出現~傳統英式早餐 $68望見都流哂口水, 真係超豐富, 有(炒蛋, 德國腸, 煙三文魚, 烟肉, 蘑菇, 薯餅, 焗豆, 多士)先食個德國腸, 德國最出名第一一定係啤酒, 第二一定唔可以小左佢, 就係德國腸啦, 香腸用基本調味料如大蒜.胡椒醃, 調味料中和左豬肉的肥膩感, 入口後仲有淡淡清新香味煙肉有咬口仲食到有汁, 唔會乾到食唔落~滑蛋乾左少少, 但係原來裡面仲有好多蛋汁
之後就選擇左去屯門既龍門居附近
好,大家約12點半左右係龍門輕鐵站等, 然後一齊行過去
傳統英式早餐 $68
當然唔可以放過呢到既凍奶茶, 因為之前睇好多人講龍門冰室既奶茶好唔錯
今日一試, 果然唔錯, 茶香奶滑, 我唔敢講個份量岩岩好, 我只可以講茶同奶溝埋岩岩好,唔會偏埋一面
龍門冰室有個小食好得意, 因為係外面我未聽過
就係芥末炸雞翼
上枱時我以為會好乾身, 唔好食
點知食落芥末味甜甜酸酸有微辣帶出, 配合上岩岩炸起既雞翼
脆口多汁, 雞肉入面好多汁,調味都唔錯, 食完呢餐唔會口乾, 因為多數茶記都會落重味精,讚!