2023-02-11
今次介紹下自己最鍾意既餐廳🥰無論係afternoon tea定係lunch set都好比到驚喜我🫶🏻見佢係openrice成日都有優惠 大家可以提前睇下有咩優惠先!🙈 次次係private ig po story都一定有好多人問係邊間🤣🦭龍蝦湯流心牛角包每一次都一定會叫佢地既牛角包🙈無論食幾多次都會感嘆下點解可以咁好食🥹牛角包酥皮香脆 絕對冇因為係流心龍蝦湯而令到個包淋左而一切開龍蝦湯就會即刻流晒出嚟😻好香濃同好濃稠既龍蝦湯 而且份量好足食完個包 仲有好多龍蝦湯可以飲埋呢個combination絕對係100分🥹🥹🦭蘋果黑毛豬腩慢煮西班牙黑毛豬腩配上蘋果蓉我覺得慢煮菜一定要食豬肉 因為保留到豬肉既香味之餘 肉質亦都只有慢煮先可以烹調出嚟嘅口感🥳佢地既慢煮黑毛豬腩會再加上薄薄既藜麥同麵包糠脆皮煎下 變得脆身🔥而且豬肉同肥膏嘅層次分明 但又做到完全冇油膩感😇🦭真空慢煮法式焦糖燉蛋第一次食係因為佢地個tea set 覺得好好食所以今次都嗌咗嚟食🤣今次發現原來呢一個係佢哋嘅招牌甜品🎊燉蛋嘅口感香滑 甜度配上焦糖剛好焦糖既焦香味亦都好夠🦭Peach Cheesy📍 享慢煮意 (善慶街) (中環)中
🦭龍蝦湯流心牛角包
今次發現原來呢一個係佢哋嘅招牌甜品🎊
燉蛋嘅口感香滑 甜度配上焦糖剛好
焦糖既焦香味亦都好夠
🦭Peach Cheesy
📍 享慢煮意 (善慶街) (中環)
中環善慶街9號地舖
📍 享慢煮意 (形點1期) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1023號舖