2022-10-29 91 浏览
朋友結婚👩🏻‍❤️‍👨🏻周年紀念,佢哋鍾意食西餐,我同老公就搵間環境好,氣氛好,坐得舒服嘅餐廳就決定試吓呢間。我哋4人行,見佢新出左兩款4-5人套餐,有龍蝦🦞手抓海鮮桶和雙斧頭扒🥩套餐。朋友話扒成日食,就揀咗龍蝦🦞餐。是日餐湯🫕忌廉蘑菇🍄湯配餐包,蘑菇湯濃稠,好香濃綿滑,好夠熱。另外餐包有點像pizza🍕上面有洋蔥🧅蕃茄🍅芝士🧀碎沙律菜🥗開胃清新。頭盤炸魷魚🦑圈,炸蝦🍤炸芝士🧀雞肉串燒,腸🍖非常豐富,炸物搭配2個醬,沙律和泰式辣醬,惹味。意粉🍽️可以選鮮帶子龍蝦汁意大利粉 或 松葉蟹🦀️蟹黃醬粗管粉我哋揀咗松葉蟹粗管粉,蟹肉鮮甜美味,肉質軟滑,似去咗北海道。主菜:活龍蝦🦞手抓海鮮桶2隻波士頓活龍蝦,搭配鮮帶子,青口,蜆肉,鮮墨魚,鮮蝦,意式香草腸,粟米🌽菇🍄薯仔🥔印度🇮🇳手抓餅,分量驚人。配以南美風味的濃醬汁,讓海鮮🦞風味更上一層。吃到大滿足,絕對是有誠意之作。最後以半價加配飲品🍹我選了環法公路賽(鳯梨🍍果肉草莓🍓梳打特調),個名好有創意,酸甜滋味,清新解渴。大家都食到好飽,決定步行回家,沿着河邊散步好悠閑。

是日餐湯🫕

頭盤

意粉🍽️

可以選鮮帶子龍蝦汁意大利粉 或 松葉蟹🦀️蟹黃醬粗管粉

主菜:活龍蝦🦞手抓海鮮桶

大家都食到好飽,決定步行回家,沿着河邊散步好悠閑。