2020-11-04 91 浏览
到咗一周之間既星期三,決定約下朋友食飯。之前有去過呢間係朗晴坊既分店,覺得唔錯所以今日決定返黎。同樣呢間都有好多球衣既裝飾所以set都跟沙律+餐湯+紅茶/咖啡。呢個沙律值得一讚既位係佢用玻璃瓶裝住,好精緻呢!食既時候淋黑醋汁,而沙律菜新鮮唔會又乾又黃。蒜容包烘得香脆,濃濃既蒜頭味+牛油味係口中交織埋一齊跟餐既紅茶都好少女!香煎海爐魚配番茄沙沙醬:友人點既海爐魚皮煎得好香,魚肉細緻滑溜,面番茄沙沙醬酸酸甜甜的助攻下,呢道菜好清新自然!至於伴碟既薯蓉係紫薯新薯蓉,比較特別少見特別,好岩港女打卡哈哈。半隻龍蝦+Creekstone西冷牛扒:龍蝦用了芥末蛋香醬、微量芝士鋪面,龍蝦肉質彈牙,而個醬既調味剛剛好,唔會蓋過主角;至卡西冷牛肉好pinky,叫咗7成熟,富肉香有咬口之餘會食到肉汁,相當唔錯呢,如果可以少d筋邊就更好。貼心地開埋蝦箝

到咗一周之間既星期三,決定約下朋友食飯。
之前有去過呢間係朗晴坊既分店,覺得唔錯所以今日決定返黎。

同樣呢間都有好多球衣既裝飾

所以set都跟沙律+餐湯+紅茶/咖啡。

蒜容包烘得香脆,濃濃既蒜頭味+牛油味係口中交織埋一齊

跟餐既紅茶都好少女!

貼心地開埋蝦箝