2018-08-29 95 浏览
連踩兩個無假放嘅週末,難得可以去拍下拖,見到網上有人介紹海港城藍象嘅Afternoon Tea Set,又有靚景又有美食,就預早咗一個星期打去訂位。星期六2:30就去到,見到門口已經有人開始排緊隊,一問之下原來就算訂左位都要一齊排,不過條隊就有d唔同,但應該唔係人人知。好幸運地都算坐到迎窗口嘅走廊位,好彩唔係貼近窗口,因為見坐近窗原來又背光仲曬到好刺眼。落完單好快就已經有得食,賣相係靚仔嘅,因為第一次食Tea Set嘅關係,影相大大話話都玩左十分鐘先開始開動!咸點黎講,蝦餅、春卷同埋蟹肉卷都唔錯,雖然明顯唔係新鮮即炸,但始終呢d係泰國菜最common嘅菜式,所以對於餐廳黎講應該無咩難度。至於女士最期待嘅甜點,可能比佢賣相扼咗又可能係自己期望過高,確實係失望嘅!尤其係個Tiramisu,竟係係得一杯cream,仲要死甜無咖啡味,所以食完一啖之後就放棄咗。食Tea就緊係想坐耐小小傾下計架啦,但一小時都未夠,個侍應就走埋黎問我可唔可以拎走我未食完嘅甜點,佢地唔夠Tea Set層架用……………..呢個經驗真係十分差。總括黎講,如果為左影相扼LIKE一次就夠了

影相呃Like一次就夠🤪
泰菜必食炸物

令人失望嘅甜點
 Cream  only🌚

總括黎講,如果為左影相扼LIKE一次就夠了
泰菜必食炸物