2022-05-10 114 浏览
.🌃齊柏林為本地人氣熱狗品牌, 全港設有多間分店,主要為外賣店, 提供多款足料熱狗及小食可選擇。-👨‍👩‍👧‍👧 以下為晚餐 , 三人份量, 每人平均大約五十蚊。.🌭 澳式風情熱狗💲 38👉 採用紐綸堡腸製成,加上加上煙肉、菠蘿、千島醬和芝士, 感覺有啲似夏威夷pizza。👉 熱狗包經過烘底, 有啲脆口, 誠意十足。👉 熱狗包升級改良配方, 採用全新自設香港工場, 選用日清麵粉, 採用全天然紐西蘭牛油, 以日式湯種方法製作, 不含防腐劑, 口感全面升級。.🌭 士林原味熱狗💲 32👉 採用110g粗匈牙利腸 製成,加上芝士粉、茄汁、 黃芥末、酸瓜醬和燒烤汁, 帶有一個甜酸辣嘅口感,啖啖肉啖啖滿足。.🍟 黑松露醬大薯條💲 30👉 齊柏林嘅新產品。👉 薯條炸得金黃香脆。👉 醬汁帶有香濃嘅黑松露味。.🍖 香脆雞塊💲 20👉 有九件, 炸得幾脆。.🍹 菊9汽汽水💲 跟餐加八蚊👉 齊柏林嘅新產品。👉 實質為銀菊露味涼茶加上梳打, 有一個清熱嘅感覺, 可以消除炸物嘅熱氣感。.🤠 通粉 foodie 食評總結 : 👉 以同等類型熱狗店外賣店,齊柏林定位屬於平民價, 不斷勇於新嘗試, 不斷創新研發產品,

🌭 澳式風情熱狗
💲 38
👉 熱狗包經過烘底, 有啲脆口, 誠意十足。

🌭 士林原味熱狗
💲 32

🍟 黑松露醬大薯條
💲 30
👉 齊柏林嘅新產品。
👉 薯條炸得金黃香脆。
👉 醬汁帶有香濃嘅黑松露味。

🍖 香脆雞塊
💲 20
👉 有九件, 炸得幾脆。

🍹 菊9汽汽水
💲 跟餐加八蚊
👉 齊柏林嘅新產品。

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 以同等類型熱狗店外賣店,齊柏林定位屬於平民價, 不斷勇於新嘗試, 不斷創新研發產品, 熱狗包更採用全新自設香港廠房, 專注認真做熱狗, 每一個細節都做得唔錯,作為香港人應該值得支持。

🕍 齊柏林熱狗店 (寶峰大廈) @zeppelinhotdog
觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖
#Zeppelinhotdog #菊9汽 #齊茶 #齊柏林 #Zeppelinhotdog #香港熱狗店 #足料 #觀塘#Zeppelinhotdog #齊茶 #黑松露薯條 #hotdogs
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2022-05-03
外卖自取