2021-02-23
Ding Lee✨ Gongdong Fusion Sui Mei🥢💫..鼎爺開到黎荃灣西🥳,係海之戀行街到左食Lunch 時間,剛好遇見鼎爺。。餐廳🍽,一家明星中菜飯館,對住荃灣海濱河畔景致,來吃個午餐特別捨意。.餐廳除左招牌廣東燒味之外,仲有唔同特色fusion 菜:精緻點心、港式fusion 風味菜式、明爐燒味,都可以係鼎爺餐廳找到喔。.咁多款式你又偏愛哪一種呢❓而我貪心的我呢。。正好樣樣都想試👻 哈哈.ll $148Signature Roasted Whole Goose Leg w/ StoveServed with Stove (dine in only) 橙酒 Cointreau餐廳招牌菜式❤️,明爐更顯矜貴滋味。成大隻燒鵝脾皮脆肉嫩😍,估唔到質素咁正 太吸引了。用上秘製柑橘醬燒鵝:用鮮橙、檸檬、青檸既鮮果製成,仲長達18hrs 醃制,有鮮果香又除羶味,肉質仲好鬆化添‼️ 配上手工柑橘醬:用鮮橙熬煮,味道特別可一試。.ll $128Signature Siu Mei Rice Combo燒味飯代表:四寶飯🍚 (Roasted Goose, BBQ Pork, Pork Be
咁多款式你又偏愛哪一種呢❓
而我貪心的我呢。。正好樣樣都想試👻 哈哈
l[火焰原隻燒鵝髀]l $148
餐廳招牌菜式❤️,明爐更顯矜貴滋味。
l[招牌溫泉蛋四寶飯]l $128
Signature Siu Mei Rice Combo
燒味飯代表:四寶飯🍚 (Roasted Goose, BBQ Pork, Pork Belly, Hot Spring Egg)
l[涼拌麻辣蒜香手撕雞貴妃雞撈丁]l $80
Boiled Chicken Noodles w/ Spicy Garlic Sauce
貴妃手撕雞肉嫩滑🐥,撈丁麵條🍜 軟硬度剛好食落煙韌,涼拌又夠清爽。
l[黑芝麻奶茶]l $58
l[白芝麻咖啡]l $58
Black & White Sesame Coffee & Milk Tea
黑白芝麻都好香🖤,咖啡 (香濃)、奶茶 (香滑) 都各具特式,本人覺得芝麻味道都很配喔。
春天既日落🌅 真係溫暖又特別溫暖又舒服🧡。
×××[鼎家喜筷 -Ding Lee]×××