2016-01-25 1950 浏览
上個月聽朋友講鼎泰豐嘅灌湯包好好食,但果幾排都無機會過去試下,今晚終于有時間過去喇,一落班就即刻過去喇,但都系遲左,要等位喇,不過好彩都唔算好耐,大概20分鐘喇,店面裝修都算OK啊,還算干凈。既然講得灌湯包咁好食,梗系要點個嚟試下啦,一籠得六個,覺得有D小貴,不過睇下出品系咪真系咁得先,皮好薄,睇落好似一夾起就會穿,但事實唔系嘅,咬開D皮,好多湯汁,湯汁好鮮甜,好香好濃嘅肉味,食完后覺得算貴喇,真系好好食。韭菜齋餃,對我嚟講味道有D淡,可能系無肉,對于中意食肉嘅嚟講,口味會相對清淡。仲點左個醉雞,睇落無咩特別,但食落味道又OK哦,雞應該系靚雞,因為內質好結實,煮得又好滑,唔系好重嘅酒味,但覺得剛剛好,都算OK。
2016-01-12