Eatoutsider
點解可以噤混亂?
Eatoutsider
2017-12-09
关注
我不是第一次在這餐廳吃東西,之前兩次都是午餐或下午茶, 都並不覺得有太大的問題, 剛剛上一次本來想吃厚鬆餅而侍應說厚鬆餅的menu 只在下午8時半後才供應,故我嚐到期待已久的 tiramisu waffle 並非平時食的那種 tiramisu之相片, 而今天有幸 在晚上8時到葵芳吃晚飯,那我8時15分就先柯打了意粉餐,侍應已一早告訴我厚鬆餅柯打後要1小時才到,所以我再等8時半,立即,係立即! 即刻柯打草莓族厚鬆餅。

當佢俾餐具時,我 o 嘴!是包裝好的膠刀叉匙完全沒預計過,之前都是鐵具,隔離枱都是鐵具....完全 o 嘴~

然後聽見附近食客有人都追飲品,我心有不妙的感覺。有侍應給水果盒後都有過來問我們是否欠兩杯飲品,我還以為沒有忘了我們....到隔離枱後到的食客柯打完,餐飲都給了他我就叫著侍應說隔離枱遲來過我們而佢嘅餐飲到了我們的還沒有,之後都還要等一會才送過來

最混亂是我聽到隔離枱追咗薯皮不只一次,但一路都無嚟,當8點半到我落單要厚鬆餅後,又發現我哋張單錯咗,而隔離枱張單加咗後到食客的柯打後都錯咗,似乎將佢哋個薯皮加咗落我哋張單度,講完後改咗我張單無薯皮但係又到已經嚟咗幾餐嘅名同價錢錯,佢打咗隔離枱後加的餐! 而隔離枱張單改咗第三次都係錯!

當我哋等緊厚鬆餅時又聽到另一邊隔離枱追柯打,佢哋有3個人,兩個餐都食咗一大半,仲有一個末有....

其實間嘢枱數唔多,亦唔係滿座,有4個樓面,點解會噤亂???完全唔明白囉!
赞好
检举