2011-08-15 15 浏览
依個係我的第一個食評。。其實暑假已經試過接近二十閒餐廳,但係一直無時間寫。。依家得閑補寫先我同三個fd三點多去食,果陣店入面得一個客人,超靜好中意每款甜品都好細分量,等我地可以每樣甜品都試下,又吾會浪費食物第一round,order個4位或以上贈送的心太軟(可以選梳乎厘),new york cheese cake,tiramisu,益力多雪花冰和牛奶雪花冰new york cheese cake 都ok,同一般餅店買的差不多。。幾好食。。有芝士味啊tiramisu就要改善。。無酒味。。五夠溼,整果陣浸得唔夠咖啡液雪花冰真材實料,好好食,雖然個樣吾好睇。。同天后明記有得揮。。不過因爲係放題所以分量細D第二round order朱古力奶凍+greentea奶凍,鮮果意大利涼粉,蘋果金寳同埋焦糖燉蛋奶凍用北海道3.6牛乳整,兩個都好好食。。不過朱古力雪得吾夠,起碼雪多二三個鈡會好好多。。濃濃既牛奶香心太軟終于黎啦。。欣賞店鋪即叫即焗。。其他焗既甜品都係即整架。。好fresh無影到D朱古力漿流出來入面其實超多朱古力。。暖笠笠。。用左黑朱古力漿。。對我依個朱古力迷簡直係享受 蛋糕都好鬆軟其實所謂

我同三個fd三點多去食,果陣店入面得一個客人,超靜

無影到D朱古力漿流出來
蛋糕都好鬆軟
涼粉:差
其實所謂既意大利涼粉係意粉狀既涼粉。。味怪怪地。。
發記好食好多。。
無咩水果,得少少菠蘿同西瓜
蘋果金寳:入面有好多沾了玉桂粉既蘋果粒,味道清甜,上面一層薄薄既餅碎

焦糖燉蛋:好滑既蛋
,不過缺點係上面可以成層令起既焦糖

第3round:原味木糠布丁,榴蓮木糠布丁,焦糖燉蛋白,原味木糠布丁,朱古力木糠布丁,西米布丁
榴蓮木糠布丁:差
原味木糠布丁:挺身,cream吾膩~正
榴蓮木糠布丁:個差係比佢,真係好難食,格硬食既。。榴蓮五新鮮?

燉蛋白同燉蛋差五多。。都係甘滑
塊焦糖令走左無食到Xd
朱古力木糠布丁:食緊Cream
佢雪實左會幾好食。。btw其實係曲奇味架
encore原味木糠布丁

西米布丁:五太甜,似我自己整果D
不過有豆沙餡就perfect啦。。

第四round:香蕉pancake,blueberry cheesecake,cappuccino cheescake
香蕉pancake:度度都差晤多。。無咩特別。。佢今次有五六塊香蕉啊

blueberry cheesecake: 同newyork一樣,係多左層藍莓醬。。中意食餅底,雪得夠實淨

cappuccino cheescake: 清淡既咖啡味,連餅底都有。。好食過newyork

last round:
ok
last order,試埋麵包布丁+木瓜雪耳糖水+芒果黑珍珠,encore蘋果金寳

麵包布丁:落吾夠牛奶。。本人都係鍾情于糖痴豆既麵包布丁xd不過依度既都有中上水平。。熱乎乎的
木瓜雪耳糖水:應該多D木瓜。。糖水幾好甜甜地,不過太飽無飲嗮
芒果黑珍珠:芒果好甜,讚!
配花奶食真係天衣無縫。。不過卡路里大增

是日每人88+10%
*建議不妨黎試下,不過小心要避免某D甜品,因爲真係好難食

同埋最好夜晚時段黎食,D甜品會雪實D。。食果陣先見到店員雪D朱古力奶凍入店面既雪柜-。-
2011-08-12
$96.8 (下午茶)