2013-04-06 225 浏览
又黎白由發揮飲食團啦~天陰陰左幾日, 唔敢去元朗搵野食, 咁不如去青衣城啦~順便去睇微型展~~~老豆話要食中菜, 呀媽又話唔想食普通野, 咁就揀左間個名睇黎得意D嘅"前門飯莊"啦~3個人, 叫左:1) 什錦鍋巴2) 饅頭宮保雞丁3) 花蔥餅4) 上湯津白5) 芝麻餅(1~4都好好食*V*)平日食鍋巴通常都係跟茄汁之類, 比較濃味嘅湯, 但依個好大嘗試, 用個咁淡口嘅獻汁, 讚! 蔬菜多之餘, 食到鍋巴米本身的香味!饅頭宮保雞丁絕對唔係得個樣架! 哈哈. 重點不在雞丁, 而係個饅頭呀!! 饅頭炸得非常之脆口, 有乳豬皮嘅感覺!! 我覺得佢依度嘅面粉唔錯, 事關佢個花蔥餅都好好食, 咬斷之後會彈番起身, 證明佢有彈性, 面包發得靚!午飯110左右一位, 貴係貴左D, 但如果dinner time黎食就reasonable好多啦~~

3個人, 叫左:
1) 什錦鍋巴
2) 饅頭宮保雞丁
3) 花蔥餅
4) 上湯津白
5) 芝麻餅

(1~4都好好食*V*)

题外话/补充资料: 係環境燈火唔係好夠囉....
2013-04-06