聽元朗朋友介紹係又新街開左間泰豪燒,主打海鮮砂鍋粥同滋味串燒,趁今日收工一於同朋友黎食下串燒啤一啤佢~~泰豪燒位於又新街的內街,位置唔算難搵,地方細小但有足夠空間岩曬同朋友食嘢吹水~~我地叫左個砂鍋粥二人套餐,有海鮮粥,自選六款串燒及飲品,價錢合理~~先黎小食蘿白雞翼尖,由於串燒需時,我地唯有食住等~~極品一口和牛粒(另加$10)燒得香口,一口和牛粒既濃郁又多肉汁,加上香料的調味,令人忍不住一口接一口,推介!汁燒白膳(另加$10)外皮燒得金黃焦脆,但魚肉仍保持嫩滑,啖啖魚肉入口即化~~雞中翼看見酥脆的雞翼簡直食指大動,加上四川孜然粉及香料調味,色香味具備!仲有司華力腸及花枝丸~~燒粟米香甜多汁~~重點來了!海鮮砂鍋粥~~可以自選兩款時令海鮮我地揀了蟹(另加$60)及花甲用了熬粥底,未食已經可以想像粥底多鮮美!當然名符其實,海鮮粥底綿滑鮮甜,入口有濃郁的蟹香及啖啖花甲肉,加上大量蔥花及芫茜(個人大愛)簡直錦上添花,超級滿足!必定要試海鮮砂鍋粥!

先黎小食蘿白雞翼尖,由於串燒需時,我地唯有食住等~~

極品一口和牛粒(另加$10)

汁燒白膳(另加$10)
外皮燒得金黃焦脆,但魚肉仍保持嫩滑,啖啖魚肉入口即化~~

雞中翼

仲有司華力腸及花枝丸~~

燒粟米香甜多汁~~

重點來了!海鮮砂鍋粥~~
可以自選兩款時令海鮮