2018-09-06 183 浏览
上網睇到咁多比like嘅食評,讚得咁緊要,就同朋友嚟試下咩料子。好好彩,本以為爆多人,點知六點幾到無乜人,又正剛好遇到日落,隔離落地玻璃,睇到出面好大個咸旦黃,好靚。喇喇聲點左我期待嘅招牌烏冬,同埋吉列牛定食。當烏冬來了,我用筷子一撈,就知伏味開始湧出嚟。汁又水又浠,烏冬煮過龍,一夾就斷,味道無特別。稱不上難食,都稱不上人人口中嘅驚豔。最伏都係朋友嘅吉列牛定食。唔洗食已經睇到,非常唔專業嘅吉列牛。本來舊牛已經比廚師炸熟左起碼有7成,純粹侍應放個爐仔,等我地扮晒野自己番熱舊牛咁簡單。至於醬料,同吉列牛本來味道唔夾。我相信茶記吉列豬扒會好食過佢呢間吉列牛。我明白一分錢一分貨。牛薄而溜氣,烏冬欠缺誠意。再次感嘆又比食評呃左。

喇喇聲點左我期待嘅招牌烏冬,同埋吉列牛定食。

至於醬料,同吉列牛本來味道唔夾。

我相信茶記吉列豬扒會好食過佢呢間吉列牛。

2018-09-06