餐厅: 潮江春 (荃灣廣場)
资讯:

2022-03-14 2232 浏览
好耐冇饮过茶食点心🥺今次去食冇乜人,座位宽敞,每枱相隔得几远下,都食得放心嘅😆整体觉得点心质素几高,不过唯一缺点就系等得太耐,最后有啲点心都等唔切要cut单🥲.🦐晶莹虾饺皇 $41好饱满好足料,好多虾好弹牙,仲有竹笋系入面🥰最好食嘅虾饺一定要有竹笋🤩.🥢蟹子蒸烧卖 $36烧卖都系正正常常,大大粒,食落几弹牙🤣不过个人认为酒楼嘅烧卖好难整得难食😂.🥠香滑奶皇包 $25好普通嘅奶皇包,冇乜特别😂不过太钟意食,所以每次饮茶一定会叫😚.🥬鲜虾菜苗饺 $41当日觉得最好食嘅点心🥰菜同虾嘅比例啱啱好,清清甜甜🥺.🦑蒜蓉蒸鲜鱿 $41呢个有惊喜,蒜蓉汁好惹味😍而且啲鱿鱼一啲都唔靭,几易咬得开😌不过如果可以切细旧啲就更易入口😋.🍽味道: 3.5/5🏙环境: 4/5‍👨🏼‍🍳服务: 3/5💧卫生: 4/5💰价钱: 3/5
🦐晶莹虾饺皇 $41
🥢蟹子蒸烧卖 $36
🥠香滑奶皇包 $25
🥬鲜虾菜苗饺 $41
当日觉得最好食嘅点心🥰菜同虾嘅比例啱啱好,清清甜甜🥺
🦑蒜蓉蒸鲜鱿 $41
🍽味道: 3.5/5