2010-03-01
飲茶係我至愛的活動之一,今次就來到呢間鴻星試下佢D點心有幾好食.抱住食好野既心態入來,都費事等到下午茶優惠時間啦,亦預左兩個人起碼會2百蚊左右,點知...叫壺水仙茶,茶味OK啦,都係一般水準,基本上係唔會有咩要求.(雖然係9蚊一位茶,再加芥4蚊一位,再加一)义燒腸粉$28,唔好以為貴就一定好食. 唔夠熱又唔夠滑,义燒肥肉太多,食到成口肥膏鮑魚雞粥$38,味精太多了 粥底好普通 唔好食亦唔值38蚊!京式素鵝$33,呢個最失望,一般素鵝都係炸到脆身,呢個就唔單只一D都唔脆,仲要D腐皮厚到死實實,真係想叫個部長同我換左佢真係好難食!!! 鮮蝦魚翅餃(中點),呢個又係差,隻餃真係細隻到呢. 仲要唔覺有蝦,而家D蝦好貴咩? 鴻星燒賣王,好多油呀!都唔明做咩要落咁多油,食到成口都係油.唉奶王流沙包(中點),唯一我覺得食得下的點心,不過都唔會推介.因為實在太普通.埋單D阿姐都算好快手,可能因為呢度下午茶都無咩人來食,佢地人手真係夠哂數.呢餐茶220蚊,真係令人失望到極 下次到係幫襯返美心,或翠苑,起碼覺得係物有所值補充一句,D阿姐放低D點心時,亂Q咁放,真係頂佢地唔順,另外個廁所既衛生程度係強差人
補充一句,D阿姐放低D點心時,亂Q咁放,真係頂佢地唔順,另外個廁所既衛生程度係強差人意