2021-05-24 56 浏览
行過見到新開張免茶芥免+1!門面又靚靚仔仔,入邊又有人幫襯,就一於試一試!(專登帶埋兩老嚟幫襯)👍🏻花膠扒套餐套餐包括一件花膠扒、滋味燉湯、高湯浸時蔬、瑤柱蛋白炒飯(一至日都有優惠)花膠扒大過隻手,夠爽口!蠔皇醬汁調味得宜,帶少少甜更加容易入口。燉湯係:花膠燉竹絲雞,好有火候,清清潤潤。食點心之前梗係要飲返幾啖先啦!瑤柱蛋白炒飯,飯身夠硬口,一粒粒炒得金黃,瑤柱有爆香過,感受到個種鑊氣!👍🏻筍尖蝦餃王一籠四隻,粒粒晶瑩,蝦肉飽滿,真係做到皮薄餡靚!裏面加咗啲筍尖,令到蝦餃有爽爽脆脆既口感!👍🏻金湯松茸餃上枱嘅時候有三粒松茸餃,加上一壺高湯,本身啲餃皮會黐身,但淋上熱辣辣嘅高湯,即刻唔再黏。食落口有好香濃嘅松茸味,好清新既感覺,金湯唔鹹仲好清潤!👍🏻野菌牛柏葉牛柏葉要夠油先好食,所以我唔會嫌佢太過油膩。反而要讚一讚佢用野菌去吸油份,令菌菇多左份滋味感。牛柏葉好爽口,如果有少少薑蔥就更加完美!👍🏻XO醬帶子炒腸粉XO醬好足料,有好香嘅蝦米味,炒落滑嘟嘟嘅腸粉裡,火喉十足相當惹味。加入粒嘅帶子,識落更加有口感。👍🏻冰燒三層肉呢個真係要大讚,燒楠仔個皮脆卜卜,肥豬肉唔算特別多,亦都唔會特別鹹,

👍🏻花膠扒套餐

👍🏻筍尖蝦餃王

👍🏻金湯松茸餃

👍🏻野菌牛柏葉

👍🏻XO醬帶子炒腸粉

👍🏻冰燒三層肉
呢個真係要大讚,燒楠仔個皮脆卜卜,肥豬肉唔算特別多,亦都唔會特別鹹,肉質幾嫩!以例牌來講,份量算係適中。

👍🏻薑汁棗皇糕
話說去到每一間茶樓我都會必點糕點做甜品!薑汁同紅棗蓉嘅味道拿捏得相當均勻。薑汁夠濃,食到落喉嚨真係有少少辣味,而棗蓉味既甜香亦啱啱好中和返份辣感。口感夠煙韌!

👍🏻👍🏻餐廳設有幾個用餐區(仲有VIP獨立房添)

👍🏻👍🏻最欣賞係有得揀花茶!