餐厅: 富臨酒家 (燒鵝大王)
资讯:

餐厅: 富臨酒家 (燒鵝大王)
资讯:

2021-02-14 561 浏览
今日去鲤鱼门行吓 因为年初三所以好多其他餐厅都唔开 咁逼住就试吓依间酒楼去到已经3:30 不过都算旺 坐满楼面又唔多侍应 冇乜人招呼拣咗个位自己坐底 好在啲侍应都勤力 见佢哋好辛苦好忙点心都系基本款式 肠粉 蒸包 炒面炒饭 粥 亦有啲新年套餐 不过贵啲同埋多数4人份我哋2个人叫咗5碟点心原本想叫粥同糯米鸡 但系全部卖晒1️⃣蒸虾饺一笼两粒 平时出面多数一笼三粒 不过佢依个算大粒味道唔错 馅料多 而且加入蒜头同葱 几香几新鲜皮亦算薄2️⃣叉烧肠粉一碟三条 每条大大卷已经淋上豉油看似唔错 食落就麻麻哋 入面馅根本系叉烧包馅 酱油多过肉 味道遍浓馅料分布又唔平均 叉烧肉亦唔香 比较多肥膏3️⃣潮州粉果依个我冇试 不过睇个样已经唔得个皮超级厚屋企人食咗话唔好食4️⃣北菇蒸棉花鸡依个就相对黎讲比较好食底层放咗芋头同一旧北菇面头啲鸡大大件 最搞笑系忽然有旧蟹柳食落多肉 肉质滑嫩 新鲜鸡肉味夹杂少量鸡皮同肥膏 加上少少油同咸味 味道唔错👍🏻望落都好光滑5️⃣椰汁蒸馒头一客三大个 白雪雪 肥肥白白配上炼奶 不过个炼奶怪怪地 超级’杰’所以冇沾到馒头原先已经超香椰汁味🥥唔甜 相当特别而且包质地软棉棉 几好食😋一食就食咗2大
去到已经3:30 不过都算旺 坐满
楼面又唔多侍应 冇乜人招呼