2020-10-28
不時黎東海薈食晚飯,但好少飲茶,今日黎試下。平日朝早都超級多人等位,建議預先打電話訂位,或者網上攞籌,唔使等得咁辛苦。11:30之前埋單有折,點心都叫咗好多,孖寶可以叫超過一個。我唔係樣樣點心都有食,講吓有食嗰啲。印象最深刻就係叉燒腸粉,唔係因為佢價錢貴,而係因為啲叉燒好韌,從來未食過咁韌嘅叉燒腸粉,好明顯啲叉燒用嘅肉唔靚,差啲有渣要吐出來,真心差。芋角可以,外皮香脆,裏面有少少汁,唔會好乾。燒賣比較普通,擺盤好醜樣,唔知點解食到有少少沙咁嘅東西,可能係d蝦處理得唔夠乾淨。蠔皇鮮竹卷蠔油味都幾重,略咸,本身味道可以,但裏面加咗芹菜,可能係想增加口感,但我對芹菜嘅味道麻麻地,扣分。另外要講嘅就係傳菜嘅職員,我地明明坐係出菜位門口,但啲職員總係要將所有點心推勻成個場先返嚟俾我哋,搞到啲點心凍哂,上菜完全冇規劃最佳路線,我哋後尾頂唔住出聲截停佢,佢仲拉三賴四,真心感覺唔好。
芋角可以,外皮香脆,裏面有少少汁,唔會好乾。