2012-08-22 28 浏览
是日慶祝朋友生日,就到呢間點一龍放題任食點心諗住大拆一餐...大概七點左右到達,有訂位所以唔駛等,鋪內都唔係好多人一開始就諗住普普通通食一餐就算,唔多影相...所以呢篇食評無乜相有杯有d唔係禁乾淨,有d黑色點點第一輪嗌左大概10-15左右既點心,點心都係普通,唔係特別好食,記得有幾個點心味道係點既有個芝士白汁蝦春卷,食落無白汁波菜唔知咩餃子,內裡好黃鮑魚雞粒酥,反而係個酥好食三皇餃,麻麻地香炸百花蘿蔔糕,蘿蔔糕好似仲有d"醬"住小籠包..無特別8點鬆d就嗌第二輪但係去到8點半都無野出問番待應第一張單d野未黎待應就話今日比較多客,廚房做唔切如是者...又再繼續等隔離台有位小姐嗌左幾野野都無到,佢又問待應待應竟然答:唔好意思,賣哂...呢個時候只不過係8點半左右,一間做放題的食店竟然個半鐘已經賣哂佢提供客人既食物,之後我地再繼續追都係話廚房忙8點45分左右問第一張單既唔知咩燒腩卷,待應竟然呢一刻同我講~賣哂真係一個笑話,7點左右入既食物,竟然賣哂至於第二輪嗌既野好似只係黎左兩個雪影包,食左朱古力同叉燒,皮係唔錯既,但朱古力苦,仲有個芋頭未無黎,之後問待應,又係換來廚房忙,之後再問就係賣哂跟

大概七點左右到達,有訂位所以唔駛等,鋪內都唔係好多人

一開始就諗住普普通通食一餐就算,唔多影相...
所以呢篇食評無乜相

有杯有d唔係禁乾淨,有d黑色點點
記得有幾個點心味道係點既
有個芝士白汁蝦春卷,食落無白汁
波菜唔知咩餃子,內裡好黃
鮑魚雞粒酥,反而係個酥好食
三皇餃,麻麻地
香炸百花蘿蔔糕,蘿蔔糕好似仲有d"醬"住
小籠包..無特別

8點鬆d就嗌第二輪
但係去到8點半都無野出
問番待應第一張單d野未黎
待應就話今日比較多客,廚房做唔切
如是者...又再繼續等
隔離台有位小姐嗌左幾野野都無到,佢又問待應

待應竟然答:唔好意思,賣哂...
之後我地再繼續追都係話廚房忙

真係一個笑話,7點左右入既食物,竟然賣哂

跟住唯有嗌d甜品,拎左個燉蛋同個西瓜糕,燉蛋出面食好d,西瓜糕就似o者哩,試新野可以嗌既

本身食放題唔飽已經興架啦,最後口頭問待應糯米雞仲有無,佢就話要問,去完櫃面,再入廚房,之後返黎就話有,但係要等十分鐘,咁餓就照等啦,一路等就一路同朋友飲茶傾計,周圍既客人都開始走,有個待應就拎張單就就話要收錢

我:我仲有個糯米雞未o黎喎
待應:今日廚房忙,賣哂
岩o岩先問完話有我先嗌架喎
待應:賣哂

呢個時候就有另一個待應拎住隻糯米雞響佢身後出現

我:咁仲有無?
待應:有~~~~(聲線拉長)

我接過糯米雞後接埋張單,俾番待應時佢個樣仲好串,好得戚咁作勢搶張單走
叫我埋單唔緊要,我講左d野都問下丫

之後就唔理佢開隻糯米雞,用匙羹挖,d糯米已經係乾到痴住d葉,根本食唔到,只可以挖到內裡d料食

估唔到一間開響尖沙咀既食店就係咁,
1 做放題每樣是得幾廿碟,賣哂就算
2 無就唔一早講定寫定,你入左黎收你錢就過左海係神仙
3 廚房忙一句攪掂
4 食物質數一般
5 個別待應極不禮貌

每位$168+茶位$6,加1後,每位差唔多$190

真係賺到暈,我地每人都唔知有無食到十籠野

附上極乾糯米雞及不禮貌待應
2012-08-17