2010-01-28
一連倆日甜食, 開始頂唔順今晚要全咸食多謝Openrice 寄來我戲飛, 完場後已是 7點多肚子真是打晒豉了今日一心要試 香港大牌檔 我倆一支剪走上二樓, 點知原來要拎飛 感覺非常混亂, 遲過我們的客人有得坐, 我當然要同伙記取回公道於是再安排我倆位置 .... 亂 先睇餐牌一片, 價錢中上, 差不多同翠華同級, 品種頗多,又有套餐供應 忌廉南瓜甘筍湯 $16: 配上多士一片, 湯很Cream淡淡南瓜味但份量很小 山楂酸甜骨: 應該唔係即炒, 排骨沒有炸起感覺, 像是埋汁就上枱個隻 酸甜汁開胃, 但酸了一點點, 還曷喜歡甜一點味道排骨還脆口份量也夠多, 山楂也許是卓頭, 沒有實質作用 咖哩海斑套餐: 中湯(粉割湯幾有火喉),馬來咖哩由上大量椰奶中和了辣度, 沒有剌喉感覺, 很好送飯, 再試一口班片, 真是用上大大塊新鮮石斑魚塊, 魚肉鮮味爽口, 沒有炸過的油膩感, 驚喜之作 上菜有點亂, 如例湯, 白飯等要自已通知伙記還未上枱 上菜速度,伙記反應也快價錢較貴, 味精幾多, 食完好口渴, 店主考慮用小點味精
今晚要全咸食
多謝Openrice 寄來我戲飛, 完場後已是 7點多
肚子真是打晒豉了
今日一心要試 香港大牌檔
我倆一支剪走上二樓, 點知原來要拎飛
於是再安排我倆位置 .... 亂
酸甜汁開胃, 但酸了一點點, 還曷喜歡甜一點味道
排骨還脆口份量也夠多, 山楂也許是卓頭, 沒有實質作用
沒有炸過的油膩感, 驚喜之作
上菜有點亂, 如例湯, 白飯等要自已通知伙記還未上枱
上菜速度,伙記反應也快
價錢較貴, 味精幾多, 食完好口渴, 店主考慮用小點味精