2021-04-12
人生隨了生活⋯返工⋯⋯放工仲有就係食...食...食😂愛吃又愛欣賞食物的我又點可以唔去呢到食泰國菜🥳—————————🟩超值二人餐:完全係四個人嘅份量都足夠嘅二人餐,抵到爛,二百幾元咁多嘢食。擺到成枱食物👏👏👏👏👏—————————-🟫足料冬蔭公湯2位足料新鮮🦐⋯⋯通常D冬蔭公湯頂多兩三隻🦐蝦,我隱約記得有成五、六隻咁多,超值,D蝦🦐仲要係新鮮彈牙爽口👍————————🔺任選其一:1-辣椒🌶️膏或咖喱炒軟殻蟹2-辣椒🌶️膏或咖喱炒蟹(例牌)➕$803-辣椒🌶️膏或咖喱炒蜆4-泰式明爐烏頭➕$705-海南雞(半隻)—————————🟫海南雞(半隻)我揀了海南雞海南雞半隻都咁大碟,認真抵食,雞肉滑溜、海南島雞醬更是滋味—————————-🔺任選其一:菠蘿🍍海鮮炒飯泰式鮮蝦炒金邊粉————————-🟫泰式鮮蝦炒金邊粉:又係足料🦐蝦和其他配料,金邊粉做得不會太乾,吃落和入口感均勻。—————————🟫泰式炒芥蘭:香口爽脆嫩滑又夠味 —————————🟫➕25元的泰式鳳爪:食泰菜又點小得佢,正呀,味道調配適中,洋蔥🧅、蔥和其他配料夠多,吃落又爽口又辣的滋味,喜歡吃泰式鳳爪就是這個滋味中的感覺⋯⋯😋😋—
仲有就係食...食...食😂
1-辣椒🌶️膏或咖喱炒軟殻蟹
2-辣椒🌶️膏或咖喱炒蟹(例牌)➕$80
3-辣椒🌶️膏或咖喱炒蜆
4-泰式明爐烏頭➕$70
5-海南雞(半隻)
—————————
🟫海南雞(半隻)
我揀了海南雞
海南雞半隻都咁大碟,認真抵食,雞肉滑溜、海南島雞醬更是滋味
🔺任選其一:
🟫泰式炒芥蘭:
香口爽脆嫩滑又夠味
🟫➕25元的泰式鳳爪:
🟫➕18元兩串串燒
串燒雞燒得恰當,咬落有肉汁,吃落雞肉嫩口,點埋沙爹汁仲正👏👏
——————————
點只係二人餐咁簡單,
兩個人食直情係食到要打包😂😂
開心🥳⋯⋯就係咁簡單