又一家黑糖乜乜乜 熱潮無退不特止,仲好似越黎越旺 絲毫放過養肥大家嘅機會😂呢條街大大小小嘅台式飲品店,加埋都有五六間 呢間吉龍糖勝在佢嘅裝修,好似都有種古色古香嘅感覺😆 再加埋開張優惠買一送一 都幾吸引(不過因為閒日+新開張關係 都唔洗點排隊住)餐牌價格同老x堂 幸x糖都差不多,唯獨係多左炭燒烏龍同紅茶嘅選擇,下次要試試啦,話曬人地都係紅茶專家嘛~^_^ 至於甜度冰度方面,黑糖厚奶同鮮奶就無得調整。(黑糖珍珠厚奶:$30)杯身設計都係黑糖奶一貫採用嘅圓底,杯身都有「虎紋」。第一啖飲落去有驚喜,飲到嘅係好似焦糖雞蛋布丁個底嘅焦糖味,好香但又唔會太甜,幾正!🍮珍珠方面,都不過不失,個人鍾意有咬勁又唔會太淋嘅珍珠。但係呢到d珍珠係咪用黑糖做/浸泡過就唔知啦,因為珍珠就食唔到味,但咬勁不錯。個人認為奶味可以再濃d,話曬厚奶,但同平時飲到嘅鮮奶無太大分別,唔會特別厚身/香濃。但以現有黑糖鮮奶嘅水準黎講,都算中上水準喔!值得一試

至於甜度冰度方面,黑糖厚奶同鮮奶就無得調整。

(黑糖珍珠厚奶:$30)

杯身設計都係黑糖奶一貫採用嘅圓底,杯身都有「虎紋」。

但以現有黑糖鮮奶嘅水準黎講,都算中上水準喔!值得一試