2020-03-11
A4 黑毛和牛鍋 $258抵食之極,一盤靚牛肉加一大鍋野菜盤,都係二百幾,去開居酒屋的老饕們應該知價吧?片片和牛都有完美的脂肪紋,放入鍋內輕輕烚一烚,牛油香味極濃,肉質當然亦是入口即溶的級數。野菜豆腐盤 牛肉大盤,野菜鍋更大盤,而且種類多,睇得出係靚料。新鮮,自然好食。豆腐海葡萄沙律 $68頗為傳統的日式胡麻沙律,主角有海葡萄和三文魚,加上胡麻醬配豆腐,味道無得輸。好食的,不過份量略少,只是一人份量,相對價錢偏貴。燒廣島生蠔 $48甜酸汁烤蠔,火候控制得幾好,蠔肉有焦香得來又夠 juicy 燒多春魚 $38香口野梗係人人愛,多春魚燒得好香,一條接一條話咁快就清曬。鹽燒雞軟骨 $22白蔥豚肉串 $28燒鰻魚串 $48每次食串燒都必點的三寶,全部都是我最喜愛的。鰻魚夠肥,白蔥豬肉夠香,雞軟骨夠香脆,yum 刺身盤 $188當中刺身蝦又肥又大隻最好味,三文魚亦係極肥美的位置。刺身配清酒,真係幾一流架。日本清酒 $105甜甜地幾易入口,唔覺唔覺會飲多左,酒氣上了感覺有D醉。還好清酒夠醇,第二朝唔會頭痛,證明高質。芒果乳酸梳打 $28味道幾天然,亦唔會太甜。菊花梳打 $24第一次飲,幾得意,不妨
A4 黑毛和牛鍋 $258
野菜豆腐盤
豆腐海葡萄沙律 $68
好食的,不過份量略少,只是一人份量,相對價錢偏貴。
燒廣島生蠔 $48
甜酸汁烤蠔,火候控制得幾好,蠔肉有焦香得來又夠 juicy
燒多春魚 $38
香口野梗係人人愛,多春魚燒得好香,一條接一條話咁快就清曬。
鹽燒雞軟骨 $22
白蔥豚肉串 $28
燒鰻魚串 $48
每次食串燒都必點的三寶,全部都是我最喜愛的。
鰻魚夠肥,白蔥豬肉夠香,雞軟骨夠香脆,yum
刺身盤 $188
日本清酒 $105
芒果乳酸梳打 $28
味道幾天然,亦唔會太甜。
菊花梳打 $24
第一次飲,幾得意,不妨試試。