2012-08-16
一別就兩年多無幫襯喇 ﹗星期六做 lunch buffet 接住落 tea buffet,頂佢 ﹗侷住我地要坐商場,感覺坐係街邊咁,享受食物時人來人往最憎,好討厭 ﹗張枱四四方方又細,係咪想食客淨係叫杯野飲叫碟飯算呢?﹗快快埋單走人?﹗Strewberry margarita,突然興起想飲 cocktail,見到張好吸引又未試過,就依杯啦。味道帶淡淡士多啤梨味,感覺清新冰涼,但食唔到酒味喎,味道唔錯,一試無妨。水牛城雞翼,焗雞中翼配上水牛城汁濕食,我都係第一次食濕架乍,之前係任何一間餐廳食都係無汁架喎。皮香肉嫩,還保存點點肉汁係裡面,味道微辣帶甜,都幾好食開胃。鑊仔黑椒安格斯牛仔肉蘑菇飯,好食到不得了 ﹗每次都必食 ﹗黑椒微辣香甜,配上香濃蘑菇炒飯,襯到絕 ﹗安格斯牛仔肉軟棉棉,牛味又濃,實在太好食喇 ﹗我可以一個人連食兩個都唔會厭多呀 ﹗鑊仔鮮茄帶子蘑菇飯,新出品,超好味呀 ﹗以前只有黑椒牛仔肉同鮮茄豬扒,兩個汁都超乎想象地出色 ﹗配上非常濃郁蘑菇味既炒飯,夠乾爽又嚥嚥靭靭,好香好香好好香呀 ﹗鮮茄汁酸酸甜甜好開胃,配埋爽口鮮味帶子,好好食呀 ﹗高水準 ﹗