2019-09-11
胡爐已經食過好幾次 最近先知原來佢有間醉胡爐 火鍋方面大部份都好似 但係醉胡爐故明思意係有酒飲啦 不過除左酒 重多左串燒 刺身食 實行大包圍呀 位置係尖沙咀同佐敦之間 3角公廁個邊 好快就搵到啦 平時多數都食椰子雞 今日轉會 點左卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋($298)同椰子雞一樣 係你點前加材料再炒 又係打卡時間 起火🔥🔥之後就乖乖地等一陣 就可以飲湯啦 本身佢地既湯底都已經好好飲 再加埋蜆肉同蟹 得出黎就十分鮮甜 重愈來愈好飲 而蟹🦀都足一隻 慢慢拆肉 啖啖肉架食物方面 點了以下既美食三文魚刺身🐠 好抵食 只需$25就有3切 過口癮首選!估唔到咁既價錢質素都唔錯 有圖有真相 切得都算厚 紋理平均 性價比高蘿蔔⬜️好多片 $38 食蘿蔔都可以食到你飽😂黃金墨魚丸 💛(半份)$52 4粒第1次食咁既配搭 墨丸夠彈牙 有咬口 食落去呢 嘩係咸蛋黃呀!應該都係自家製架啦 蛋黃直頭有流心效果 咸蛋控唔好錯過呀黑松露蟹肉餃💓💓💓 (半份)$68大家聽我講 一定要嗌這個 我覺得係胡爐必食既菜 第2次食都係咁好味 黑松露足料到 可以話係爆餡!配蟹肉唔會搶左黑松露既味 完全係一個唔會膩嘅意大利雲呑 必點必點必點!
位置係尖沙咀同佐敦之間 3角公廁個邊 好快就搵到啦
食物方面 點了以下既美食
好多片 $38 食蘿蔔都可以食到你飽😂
又一$38食飽你之選 好似有成16塊
愛食羊既人會鐘意 因為係有羊味既 份量一樣係大碟既 2個人只嗌左1碟肉都夠食
總結 無論係胡爐定醉胡爐都一樣咁出色 醉胡爐選擇更多 而且樣樣大大碟👍🏻記得之前冇半碟啦 真係唔敢2個人黎食架😂 當然 打邊爐都係愈多人 食既野愈多既 不過幾多個人食都好 記得👉🏻要點💓黑松露蟹肉餃💓 必點呀!!!😍😍😍