2016-07-28
今日係老公一星期一日既假期, 特登去到旺角食飯行街, 順便捉精靈之前有睇過OR見到呢間cafe不錯, 所以黎試下...我地避開食飯時間6:30PM就去喇, 果然係唔洗等位. 不過大約7點PM左右, 已經陸續有客人入座.店員安排我倆坐2人座, 坐位都係沙發比較舒服. 店內大部份坐位都係沙發, 4-6人座比較多,適合朋友多人聚會, 感覺很像在家一樣, 不會太拘謹, 我還見到有一間VIP房,相信是可以BOOK場開PARTY吧.場內還有多種Paper Game, 積木借用, 跟朋友一齊玩relax relax.不同時段有不同的最低消費,晚餐時段就需要每一位客戶點一個Set Dinner.每個set dinner都包一杯$38飲品, 超過$38的飲品只需補回差價我跟老公都好餓, 所以我地各自叫了一個set dinner再加特色併盤H) 黑松露野菌忌廉意大利飯 ($106) 送上枱黑松露的味道就撲鼻而來, 好想快點吃一口的感覺, 看到碟上的忌廉汁包著每一粒飯, 黑松露份量很平均,每一個位置都會看得到黑松露的顏色, 中間加點芝士片, 吃前把它跟飯混在一起,非常惹味.在飯裡不難發現野菌既蹤影.材料十足
之前有睇過OR見到呢間cafe不錯, 所以黎試下...
H) 黑松露野菌忌廉意大利飯 ($106)
在飯裡不難發現野菌既蹤影.材料十足.
我以為忌廉+芝士吃得多一定會很膩, 我還跟老公分著吃, 但其實我不會, 我還想把整個飯自己吃掉.
非常好味!!! 非常推薦大家吃這個黑松露野菌忌廉意大利飯
2)飲品方面, 我地加錢叫左榛子朱古力 (+$7), 同埋蜂蜜綠茶 (+$0)
榛子朱古力味道混合得不錯, 賣相亦好. 只是有點不夠凍.
想不到肉丸足足有6大粒, 比我想像中的要多, 而且味道很不錯, 我跟老公都喜歡吃M記的豬柳包.
呢個肉丸真係有果種味道, 再加少少黑椒味.
所以我同我老公食得好開心.
茄醬味道剛好, 不會過甜, 個人口味關係可以再加少許黑胡椒就perfect了
估不到份量有咁多, 抵食! 而且食物全都係現炸,每一樣都熱辣辣. 我一向都說熱食的食物最基本要熱就已經要加分了.
薯角有少少辣味, 炸雞翼非常惹味, 肉很鮮嫩. 真係食多幾隻都無問題. 雞翼size可以大隻少少就更加好喇
雖然每一樣都係炸, 但其實碟上既油都唔係好多.魚柳炸完亦很乾身,肉質依然保持到
我跟老公都非常滿意孖啡的食物同服務, 一定有下次我要Encore黑松露野菌忌廉意大利飯!!呵呵
跟大班朋友聚會一定要推
***加一服務費***