2021-11-18
星期五接丁丁爸收工,一齊撐個枱腳先返屋企。東涌海堤灣畔有幾間好有氣氛既酒吧餐廳。環境浪漫得黎又冇甘隆重,可以casual啲relax下chill下。我地去左A Tavola Bar & Grill,見到都幾多人幫襯,應該唔會揀錯。餐廳有戶內戶外區域,我地坐室內,餐廳裝潢設計風格充滿歐陸風情,仲有一個大螢幕同live band show😍食物都幾多款,價錢唔貴,如果大家去東薈城shopping 好值得去下,行去餐廳路程只係5分鐘度。我地叫左A TAVOLA HOUSE PIZZA ,二個尺寸,我地叫左10寸,都好大個,新鮮熱辣辣出爐,拎起pizza仲有芝士拉絲添。KING PRAWN RISOTTO 飯上面有好大隻蝦,但原來飯入面都有幾隻爽口彈口既蝦,燴飯味道不錯,食得出係用左好多蕃茄烹製。仲有加入盧荀,口感更有層次。AMERICAN CLASSIC BEEF BURGER 呢個真係好抵食。有薯條有沙律,仲有大大個burger。超多汁的安格斯牛肉,原來加上泡菜更惹味。SHISH TAOUK 中東烤肉串,見平平地就叫黎試下。出奇有驚喜,三大串,嫩滑雞肉烤得夠香, 一定要配上洋蔥,椒一齊食。
AMERICAN CLASSIC BEEF BURGER
SHISH TAOUK 中東烤肉串,見平平地就叫黎試下。出奇有驚喜,三大串,嫩滑雞肉烤得夠香, 一定要配上洋蔥,椒一齊食。仲跟一大塊中東薄餅😋