依個weekend真係黎得元朗好密呀,連繼2日黎2次。但一d都唔悶,因為我地之前無黎過yoho mall, 依度好多野睇,好多野食。我地行到mall既盡頭,見到金田家,佢原來依度都有分店,好喜歡佢既义燒呀!所以入黎懷愐一下。我點左黑松露拉麵,再追加流心蛋和腩肉义燒。因為坐吧枱,聞到好香既黑松露味,所以叫左黑松露拉麵香噴噴既黑松露加左入濃郁既湯底,再加上爽口既麵底,簡直prefect match!另外,追加左流心蛋,咬一口,個心仲流緊d蛋黃汁出黎,蛋白好滑呀!時間調較得好好!义燒好林,又有少少肥,多一份香~旁邊既配菜木耳好爽口。仲有追加左個腩肉义燒,半肥瘦,比义燒更滑更香。脂肪溶化係口中個種香真係難以用文字黎形容~老公鐘意食辣,當然要叫個激辛拉麵啦~佢仲追加流心蛋和替玉。老公話义燒已經調較得好入味,而醬汁溶入左义燒內,加上半肥瘦既本質,totemo oishii !麵底老公要硬底,估唔到替玉既硬度可以做返一模一樣,好功夫!仲要送多幾粒豚肉,好慷慨呀!我仲點多個男爵薯餅外面香脆,裡面分別係紫薯蓉配金栗同薯仔蓉配牛肉。薯仔牛肉好甜,好重牛肉味;紫薯金栗就好似食緊甜品咁,好甜,好香,仲要有粒粒
依個weekend真係黎得元朗好密呀,連繼2日黎2次。

所以入黎懷愐一下。

我點左黑松露拉麵,再追加流心蛋和腩肉义燒。
因為坐吧枱,聞到好香既黑松露味,所以叫左黑松露拉麵

义燒好林,又有少少肥,多一份香~
旁邊既配菜木耳好爽口。

仲有追加左個腩肉义燒,半肥瘦,比义燒更滑更香。
脂肪溶化係口中個種香真係難以用文字黎形容~

老公鐘意食辣,當然要叫個激辛拉麵啦~
佢仲追加流心蛋和替玉。

麵底老公要硬底,估唔到替玉既硬度可以做返一模一樣,好功夫!
仲要送多幾粒豚肉,好慷慨呀!

我仲點多個男爵薯餅
外面香脆,裡面分別係紫薯蓉配金栗同薯仔蓉配牛肉。

薯仔牛肉好甜,好重牛肉味;
紫薯金栗就好似食緊甜品咁,好甜,好香,仲要有粒粒金栗。唔使點邊邊既蛋黃醬都得

老公因為渣車,所以飲可樂。

而我,估唔到依到有得飲 Mio sake champagne,之前飲過好好飲又甜。
又有汽,好正呀~
佢仲要雪凍隻杯上,好窩心呀~

如果再多開幾家分店就好勒~

2018-02-25