2018-12-10
黃金海岸都唔一定得貴既西餐食既!周末過黎行下,無意間就見到間裝修幾靚既日本料理。MENU多選擇,價錢中高,尚可接受。 環境寬敞,樓底高,好有空間感。另有有壽司吧同酒吧枱,更有戶外座位。______________________________🔸蟹籽沙律 $68份量正常,兩個人分唔會好飽,可以留肚食其他。蟹籽都唔少,唯獨覺得沙律醬可以再多少少😂🔸熟蝦壽司 $38🔸油甘魚壽司 $32🔸 三文魚腩壽司 $25🔸 松葉蟹棒壽司 $18壽司飯較細,所以顯得片刺身都幾大塊,可以卷住成舊飯入口。價錢中等。如果唔想散叫,亦都可以選擇拼盤既雜錦壽司。有分七種同九種,當中更有時令魚2款,會因應季節而提供不同的新鮮食材。🔸 炸豆腐 $58炸粉夠薄,保留到豆腐好鬆軟、好滑。炸豆腐有少少天婦羅汁作調味,唔會太DRY。🔸 海鮮茶壺湯 $78茶壺湯上菜形式有趣,跟一隻細湯杯同青檸。湯既味道似淡身既麵豉湯,當中卻帶少少海鮮既鮮味。茶壺入面有一集大蝦、日式魚蛋、冬菇等材料。再加上少少青檸汁,飲落口都幾特別。🔸 燒大蝦 $178燒物黎計,依個價錢都算有D貴。不過大蝦SIZE真係有返咁上下份量!一隻蝦都可以分到三大舊蝦仁
🔸蟹籽沙律 $68
🔸熟蝦壽司 $38
🔸油甘魚壽司 $32
🔸 三文魚腩壽司 $25
🔸 松葉蟹棒壽司 $18
🔸 炸豆腐 $58
🔸 海鮮茶壺湯 $78
🔸 燒大蝦 $178
燒物黎計,依個價錢都算有D貴。不過大蝦SIZE真係有返咁上下份量!一隻蝦都可以分到三大舊蝦仁,蝦肉爽口彈牙,幾鮮味。
🔸 雞肉泡菜石鍋飯 $128
雖然係日本料理,但依然有少少韓國fusion既感覺。溫泉蛋與各配料攪伴後,非常惹味。泡菜微辣,加上石鍋飯即鑊氣,好香。
by VIN
環境分數: 8/10