2021-03-07 69 浏览
屋企人話朋友介紹話呢間好好食,叫我過去深水埗幫手買。今日正正係爸爸嘅生日,而爸爸都好鍾意食古早味蛋糕,咁就買咗兩個返去當係爸爸嘅生日蛋糕。🤣一去到老闆娘就好用心咁介紹古早味蛋糕正宗做法,佢地係用低糖少油去整個蛋糕,好健康,岩曬我屋企人食!👍原來佢地仲要係每一日都有唔同嘅味推出,想食咩味就要提早預訂。🤤我嗰日去到就有腰果肉鬆,肉鬆,朱古力,杏汁杏仁,拉絲芝士,芝士肉鬆,紅豆陳皮容。咁我就揀咗杏汁杏仁同埋朱古力味。😍杏汁杏仁 ($60)一攞個蛋糕出黎,就見到成個蛋糕係金黃色,好吸引。🤩一d燶都無,好勁!杏仁好爽口,而且個蛋糕非常軟熟!坊間好多賣古早味蛋糕都做唔到咁軟熟,食過咁多間,我覺得佢算係口感最好的。加上個突出既杏汁味,令到你唔會覺得食得dry,真係好香!👍😋朱古力 ($65) 我自己本身係超喜歡食朱古力,所以我自己都偏心買了個朱古力味黎試!🤣蛋糕質感唔洗多講,都係咁軟熟!我好鍾意佢喺中間夾咗一層朱古力醬,朱古力味都夠濃! 掂!我覺得呢間店舖最勁嘅地方就係佢整到個蛋糕皮係超級超級靚,真係做到去嘅黃金邊蛋糕底,欣賞。另外勁嘅地方就係佢做到超級多嘅味道,都有50款左右既味道俾你揀,真係總

杏汁杏仁 ($60)

朱古力 ($65)

我覺得呢間店舖最勁嘅地方就係佢整到個蛋糕皮係超級超級靚,真係做到去嘅黃金邊蛋糕底,欣賞。另外勁嘅地方就係佢做到超級多嘅味道,都有50款左右既味道俾你揀,真係總有一款岩你食。😳