💛💛💛大饭糖甜品小食屋💛💛💛夜麻麻又想食热食,又想食糖水。系Apps到是但揾,揾左系大围美林邨既依间餐厅。佢吸引我地既地方系好似乜都有得食,热食有饭面、小食,冻食有糖水、特饮等等😆。我地嗌左一份主食同一份甜品。环境唔错,好多枱好多位,我估平时晚饭时间都唔洗等位。冬菇萝卜汤面(蕃茄汤底)$37我哋expect剩系得冬菇同萝卜做𩠌,但系点知仲有啲生菜同红萝卜,真系吓死人😂。我冇谂过$37一碗面会有咁多料,真系好过份😍。分别讲返唔同𩠌嘅味道先,冬菇好厚身,咬落去有汁架,非常之好食,唔系啲垃圾菇😋!生菜都唔系一啲难食嘅生菜,仲有少少爽口。因为有少少煮过龙🤨,如果煮既时间短少少仲好,应该会更爽脆。萝卜都有索到啲汤,因为食落唔够淋,煮耐啲更好🧐。讲返个蕃茄汤底,少少假,应该系番茄酱少少鲜茄煮成。好处系超级浓郁,煮到汤到杰身架,姐系夹起条面,啲汤系挂左系面到,当佢沾面咁食啦😂。男朋友钟意蕃茄,佢觉得好正。我唔钟意,就笔少啲汤😆。最过分嘅系$37并唔系单点一碗面嘅价钱,仲送糖水或者饮品。我哋拣咗冻腐竹糖水,因为系星期一至四去食,所以唔使加钱。重点系!竟然好好食😍,平时啲餐厅系腐竹还腐竹,水还水。依到唔
💛💛💛大饭糖甜品小食屋💛💛💛

冬菇萝卜汤面(蕃茄汤底)$37

冬菇萝卜汤面(蕃汤底)

最过分嘅系$37并唔系单点一碗面嘅价钱,仲送糖水或者饮品。我哋拣咗冻腐竹糖水,因为系星期一至四去食,所以唔使加钱。重点系!竟然好好食😍,平时啲餐厅系腐竹还腐竹,水还水。依到唔系,佢真系有煮溶啲腐竹,食落去个糖水好厚身,唔会水了了咁。除咗腐竹糖水仲可以唔加钱拣菠萝冰,或加钱有红豆沙绿豆沙紫米露等等。
腐竹糖水

芒果爷爷(芒果、3.6软雪糕、原只鲜椰皇果冻)$68

芒果爷爷个价钱仲贵过我食一碗面,但食落又觉得值㖞💕,一来好好食,二来好大份😍,我地两个share岩岩好,唔会唔够喉。成个甜品可以分几部份,分别系雪糕、椰冻、芒果、椰子壳。雪糕方面第一啖食落去竟然有麦当劳嘅味道,我哋心谂今次一定中伏啦,之后再慢慢食,开始觉得好重奶味,好好食🥳。之后食芒果,感觉上芒果冇浸过糖水,因为佢唔系一阵死甜味。椰冻系最正嘅一个部份😍,因为椰冻非常之清,唔会过甜,食落去好似饮紧椰汁水咁,就好似食紧固体嘅椰汁水,呢个系画龙点睛嘅一个部份。椰子款啲肉唔滑,所以我地都无挖黎食😂😂。
芒果爷爷

成篇野打到好似打手文咁😂,但真系好正!睇我其他食评就知,我会话间餐厅难食,但依间真系无野好批评💕。我一定会返嚟呢间餐厅再食过,仲要有免费泊车啊!!!!

埋单$105(无加一)
2020-11-19
$50 (宵夜)
冬菇萝卜汤面(蕃汤底)
腐竹糖水
芒果爷爷