2020-11-28
💛💛💛真台客💛💛💛大大話話都食左3-4次,每次食落都差唔多,麵同飯同蛋餅我地都嗌過,食物味道不過不失,無話有一種食落驚為天人既感覺。不過勝在食物質素/味道好standard,唔會話每次黎都唔同味。我多數食真台客都係因為諗唔到食啲乜嘢,又或者想食台灣野😂。我咁講唔係話佢好差,只係大約都知佢既味道係點,好唔好食就唔錯啦幾好咁。雞絲溏心蛋涼麵 $38味道OK嘅,份量偏小,啱女仔食。食落去有啲麻醬,不過唔係平時嗰隻日式麻醬,佢係比較淡身,食得多唔會膩🤓。麵質方面好煙韌嘅,完全冇煮過龍,軟硬適中。唔知係咪因為我哋係嗌冷麵,上咗菜之後唔會再熱住啲麵,所以麵質冇改變☺️。唔知點解每次跟餐嘅糖心蛋都係細細隻,細隻得來又好重蛋味好好味,廚師個火候控制得好好,隻蛋唔會會熟或者過生😍。不過有樣嘢唔係好明白,就係點解個麵好似打風一樣咁亂。已經唔止係一次,大大話話前後都食咗至少三四次,每次嗌親麵都係咁😂。當然你可能會話「個麵先$38,唔係要求擺埋碟呀嘛」,我唔係要佢擺得靚,但唔好放到咁啊大佬🤕。鹽酥雞便當 $48最鍾意真台客嘅地方係啲鹽酥雞永遠都係即炸嘅,雖然等餐嘅時間比較耐,大概15分鐘,原因係佢即炸食物,食落
雞絲溏心蛋涼麵 $38
雞絲溏心蛋涼麵
鹽酥雞便當 $48
最鍾意真台客嘅地方係啲鹽酥雞永遠都係即炸嘅,雖然等餐嘅時間比較耐,大概15分鐘,原因係佢即炸食物,食落去又熱又鬆脆又香口😍。硬係覺得鹽酥雞多過飯,啲雞好似唔洗錢咁,一碗至少有十舊炸雞😂。份量方面都係好足夠,啱女仔食,男仔可能食完之後再加一個小食會比較飽😆。我每次黎都係嗌依樣,因為每次都無令我失望,好正😚!如果佢可以推出一下鹽酥雞麵更好,因為佢既麵比飯更好食。
鹽酥雞便當
令我鍾意真台客嘅一個點係佢嘅飲品係免費嘅,去咁多次都有冬瓜茶飲,好飲不過偏甜,每次飲都要細細啖咁飲😂。仲有麥香紅茶,唔知係咪因為飲左冬瓜茶先,個紅茶好淡好淡🧐。除左免費飲品,仲有得嗌啲台式飲品,珍珠奶茶、黑糖珍珠鮮奶之類😚。反而我覺得免費嘅飲品仲好飲過佢其他台式飲品😂😂。
埋單$86(無加一)