💛💛💛森美餐廳💛💛💛好多年前食過一次,今次同屋企人再幫襯。地點有啲隔涉,不過依度唔洗趕交枱,用作gathering或慶祝都唔錯啊😂!餐包+餐湯嗌主食就有餐湯飲有餐包食。個餐包仲暖暖地,搽啲牛油上去即刻溶化😍。餐湯就正正常常啦,無咩特別,唔使錢就梗係飲啦😆。芝士薯條 $68係薯條山啊🤪!上面嘅芝士同下面嘅薯條一樣咁有份量,每條薯條都可以yam到芝士,成件事好熱氣,但完全停唔到口🥺。就算今次係3個人share食,但都食唔晒,要打包😂。蕃茄蟹肉意大利粉 $128屋企人鍾意食蕃茄,佢一下子就清左個意粉,份量好多,又係成座山咁😏。成件事同平時好精緻嘅西餐有所不同,不過喺荃灣呢啲屋邨地方都係大份緊要啲🤔。鵝肝野菌意大利飯 $148成個飯充滿住忌廉味😍。同意大利粉嘅份量一樣,都係一座山咁,我哋最後打包左半個飯返屋企😆。味道唔錯,不過有少少偏淡。美國安格斯西冷牛扒(12安士)$228調味唔錯,食到牛味😚。不過塊扒好淋,有少少似用咗鬆肉粉,又或者用左特別嘅烹調技巧,只係我見識少🤔。下面嘅薯蓉整得好滑,不過我哋已經食咗好多薯條,所以食唔晒個薯蓉😂。埋單$629(包加一)
💛💛💛森美餐廳💛💛💛

餐包+餐湯

芝士薯條 $68

蕃茄蟹肉意大利粉 $128

鵝肝野菌意大利飯 $148

美國安格斯西冷牛扒(12安士)$228

埋單$629(包加一)
2021-05-25
庆祝纪念