2020-06-15
同男朋友想食呢間串grill好耐架啦,溫馨提示,呢間餐廳晚飯嘅時間好大好大機會都需要book枱,walk in基本上應該冇位好啦入正題,本身諗住同男朋友紀念日嘅時候去食。但點知book一個星期內都無位。咁就直接book兩個禮拜後啦。基本上電話book枱都要一個星期後先有時間選擇。由於男朋友知道我好鍾意食串燒,所以我們期待已久食呢一間串grill。我哋book咗7:30,基本上一去到都有位。一入到去侍應就好有禮貌幫我哋探熱同埋比酒精搓手液我哋搽。衛生意識十分之好由於我哋第一次食,見到個爐其實都諗咗一陣點樣燒好。然後員工就見到我哋有啲疑問,就主動行過黎問我哋係咪第一次食,我地答第一次食,員工就主動同我哋講解一次燒串燒的流程呢一個細心行為十分之抵讚一坐低就拎咗餐牌睇,就見到有好多好多選擇👍🏻😂🥳然後仲有個燒烤建議時間,不過本人的建議就係因應自己的口味而燒烤。不用太過倚賴這個建議仲有好多調味料比客人選擇,不過我同男朋友就比較鍾意落粉多啲,醬汁好似唔係太多機會用得着。可能中意食無汁的串燒更是完味主義者的食法食物尚叫多選擇,基本上都食得飽。不過男朋友知我鍾意食秋葵,竟然係啲本地農場都買咗啲本地秋葵
食物尚叫多選擇,基本上都食得飽。不過男朋友知我鍾意食秋葵,竟然係啲本地農場都買咗啲本地秋葵即時燒比我食🤪 果然好sweet
牛肉同豬肉都好食,所以大家如果鍾意食肉嘅話都不妨叫多啲最緊要呢度係任飲任食架🥰
最後食埋個雪糕,就飽住個肚啱啱好🥢🥢🥳