2021-08-08 59 浏览
今日去咗黃大仙,見到呢間元氣食堂都幾爆滿,於是乎都走去排隊!🍡藍柑白桃梳打 HK$45當侍應棒住黎嘅時候,見到咁大杯都已經嚇左一跳!一杯淺藍色嘅飲品加上倒吊住檸檬汁,飲落似乳酸味,又帶點檸檬嘅酸味,都幾爽!🍡荔枝梳打 HK$28荔枝味超級香,飲完覺得醒神晒!🍡三點刺身盛 HK$128刺身今次有三文魚,油甘魚,仲有鮮蝦!最值得一讚嘅係佢啲刺身夠凍,而且蝦好鮮甜,油甘魚好彈牙,三文魚好厚肉好肥美!🍡安格斯牛扒他他沙律 HK$82黑醋配牛扒都係第一次試,味道幾新奇!呢個牛扒我覺得最理想嘅食法係連埋沙律菜一齊食,咁啲黑醋味先真正發揮到!如果單獨食嘅話,會覺得個黑醋味有啲掩蓋左牛扒本身既肉味!相反,因為啲黑醋淨係淋於牛扒嘅上面,變左底層既沙律有啲乾,好似食緊生菜咁!🍡照燒魷魚筒 HK$88魷魚好嫩滑,仲有少少照燒味!咸咸地幾惹味!🍡大阪豬扒丼 HK$88冇諗過豬扒丼竟然係咁大碗,真係好啱我地打卡!上面鋪滿左一大堆椰菜絲🙈🙈味道方面,因為有章魚燒嘅日式醬料,同埋好滑lulu既蛋,所以成個飯都唔乾同埋好惹味!另外個豬扒真係好掂,冇食過咁軟熟既豬扒!🍡電擊雞翼炸薯條 HK$78🍡宇治抹茶芭菲而家做緊推

🍡藍柑白桃梳打 HK$45

🍡荔枝梳打 HK$28
荔枝味超級香,飲完覺得醒神晒!

🍡三點刺身盛 HK$128

刺身今次有三文魚,油甘魚,仲有鮮蝦!

🍡安格斯牛扒他他沙律 HK$82

黑醋配牛扒都係第一次試,味道幾新奇!

🍡照燒魷魚筒 HK$88

魷魚好嫩滑,仲有少少照燒味!咸咸地幾惹味!

🍡大阪豬扒丼 HK$88

🍡電擊雞翼炸薯條 HK$78
🍡宇治抹茶芭菲

而家做緊推廣優惠,抹茶芭菲連同雞翼加埋都只係$78!雖然炸薯條煮得唔夠脆同乾身,但勝在有蛋黃醬味嘅粉,令人會想一食再食!😋😋另外雞翼係凍食,同時灑滿上芝麻,食到好香嘅醬燒味同埋口感辣辣地!

而抹茶芭菲好香綠茶味,牛奶味都好出,整體來講都好滑!而且有滿滿嘅紅豆添!