2023-03-31 660 浏览
「Niksen」: The Dutch Art of Purposefully Doing Nothing今日試新餐廳,啲間係黃埔佔地6000呎既Niksen。地方闊落,裝修鮮明簡約。環境好chill, 不過留意番用餐時間係90mins。Lunch menu 主食既選擇唔係太多,我哋想叫嘅例如Lobster Rissotto 同 White Wine Sauce in Vongole 都係dinner 先有。要等下次再試。Eggs Benedict 正常。 香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉就整得幾好, 帶子唔會過熟,意粉al dente 👍🏻。重頭戲梗係兩個甜品。士多啤梨拿破崙抹茶芭菲同香印提子拿破崙芭菲各有特色。拿破崙香脆配上香滑嘅吉士醬,底層有士多啤梨/香印提子、麻糬、米通香脆脆,口感一流。*pets friendly cafe*

*pets friendly cafe*