2020-12-09 1157 浏览
今朝同隻佬出左尖沙咀攪文件,諗住食埋個晏先,突然諗起尖沙咀有牛大人,不如上去排下。睇見開飯話佢開 12點...都應該排一陣啫,上到去都見到大概廿人等緊,好在店鋪安排好好,大家拎飛仔等12點叫入座,所以我地大概都係等左廿分鐘左右。SO GOOD ~~黎到牛大人梗係要食佢既麻辣鍋啦,本來諗住試薑母鴨,但原來下晝冇。唔緊要 !! 我要鳳梨苦瓜雞湯,上次食呢個都好正。鍋底入面有半隻雞仔,大量蔬菜,個湯底仲好好飲。而麻辣鍋入面雖然冇豆腐同鴨血,叫大量啦梗係 ~~ 哈哈 !!但我想講今次的小辣,比上次既辣好多呀 ~~ 已經係小辣 ... 但又好想食 !! 哈哈 ~冷泡茶都係牛大人既重點,上次冇試白桃烏龍,今次試番。打開樽蓋勁香桃味,但當然入口係冇味啦 ~ 哈 ! 我都係鍾意桂花烏龍多D,我最後飲左3支茶 ... 好變態 !! 最尾果支梗係要用洛神花埋個靚尾啦 ~ 食到咁飽 !!今日最驚喜係見到有西洋菜,大愛呀 !!!! 我夾左大量既菜番黎,丸反而只係夾左 貢丸 同 芋頭貢丸,芋頭貢丸我誤夾架...不過都唔差喎 !! 下晝平D ... 但相對少左好多野食。晚餐開心好多哦 ~呢個係安格斯牛,同埋西班牙

下晝平D ... 但相對少左好多野食。晚餐開心好多哦 ~

呢個係安格斯牛,同埋西班牙黑豚,正 !!

我地叫左 極上和牛餐,有和牛肩胛,都真係好好食 !!

牛肚、牛筋同大腸放哂落去個麻辣鍋度,勁開心 !! 個墨魚汁花枝膠好正,呢個我地 encore 左一支。

鴨血都唔細件,我叫左4轉 !!! 牛大人必點呀 !!!!!!!!!

2020-11-29
午餐