2023-05-18 99 浏览
呢度都幾骨子,裝修幾好,有啲古代嘅感覺,真係中國風呀!我地先食啲前菜,最簡單一個酸辣土豆絲,薯仔絲切得好薄,口感好好,亦都真係有辣椒同青椒,夠晒酸辣,越辣越惹味,好開胃,送飯都啱😄😄另外一個都係前菜,係豐富啲既前菜,麻辣拼盤,有齊酸辣粉皮,酸辣海蜇,毛肚牛腱,雞腎同青瓜,粉皮好煙韌,又吸晒啲酸辣味,同啲海蜇一樣,口感都係好得呀,先雞牛腱都係好爽,雞翼都幾有咬口,青瓜辣得黎都好爽甜,成盤都好正😎😎然後黃金蝦就夠晒惹味,鮮蝦隻隻都大隻,蝦肉夠晒鮮嫩彈牙,炸完香脆可口,配埋香濃鹹蛋黃,啖啖咸香,份外滋味🤗🤗我地仲叫佐個自選干鍋,入面有土豆片、特色牛肉餅、萵筍、凍豆腐、五花腩片、魚春同埋白豬仔午餐肉,呢個干鍋夠晒豐富,每樣材料都好入味,辣辣地,亦都有啲炒香嘅芝麻,成個味道都好濃,就好似啲凍豆腐咁亦都好入味,惹味嘅一個干鍋🤓🤓最後食番啲甜品,酒釀丸子同埋黑糖糍粑,酒釀丸子一碗細細地,份量啱啱好,丸子幾煙韌,亦有啲桂花香,甜甜地,都真係有啲酒味;另外黑糖糍粑就更加甜,糍粑都係好煙靭,用黑糖就更加健康,甜入心呀😊😊
呢度都幾骨子,裝修幾好,有啲古代嘅感覺,真係中國風呀!