2023-06-26 102 浏览
小編好鍾意食麻辣野,好耐以前都聽過麻辣風雲呢間餐廳,之前係荃灣食過一次酸菜魚都覺得好出色。今次黎到旺角店,就是佢哋最新推出嘅兩款菜式。呢間分店裝修十分精緻,一入門口就見到左邊有個涼亭飯桌位,勁有古代感覺!風雲擎天麵 $188炸過嘅麵條反地心吸力咁以「擎天柱」上菜,非常有趣!而且有大大隻炸到鬆脆嘅大蝦!好貼心地將蝦頭切走,而且亦係開邊蝦,令到每一隻蝦都掛滿酸酸甜甜嘅秘製醬汁!配上炸麵條一齊食,香口開胃!火山爆發 $178長排骨被醃製得非常入味同香軟,配上秘製嘅醬料,以火山型排列上菜,絕對適合相機先食!面層亦充滿好多紅卜卜嘅辣椒仔,睇落以為好辣,但其實食落辣到適中!炸饅頭 $58無論食咩主食都好,呢個一定係麻辣風雲必點菜!用一隻戰船放滿乾冰承載着半打炸饅頭,呢個浮誇嘅上菜方式相信好多人都有打過咭!最值得讚嘅係炸饅頭,可以揸到外脆內院,就算放耐咗都依然保持到質感!涼拌萵荀 $58食得太多熱氣嘢,都需要有啲涼拌嘅蔬菜調和一下!佢哋嘅涼拌萵筍唔係坊間食開嘅絲狀,而係萵筍條!非常有誠意洛神花茶 $48 | 冰涼椰汁冰 $38再配埋兩杯極度解油解辣嘅飲品,先稱得上係圓滿嘅晚餐

風雲擎天麵 $188

火山爆發 $178

炸饅頭 $58

涼拌萵荀 $58

洛神花茶 $48 | 冰涼椰汁冰 $38
再配埋兩杯極度解油解辣嘅飲品,先稱得上係圓滿嘅晚餐