趁天氣開始乍暖還寒,即刻要食返個雞煲,唔係天氣一熱個feel就無咁正!雞煲我最鍾意去米走雞食!超鍾意食佢嘅麻辣煲。原來米走雞最近益街坊,雞煲及鍋底類都係半價嘆米走雞嘅招牌雞煲🤤二話不說立刻叫了火焰麻辣雞煲,呢度個麻辣煲用了十足,配料有齊辣椒乾洋蔥芹菜芫荽,再加入玫瑰露點火炒斬件雞腿肉,陣陣香辣味四射,愛辣人士不可錯過! 雞髀肉滲透咗麻辣味,最鍾意呢度個麻辣會由舌尖慢慢一直麻上喉嚨,然後個麻辣仲會慢慢滲透到嘴唇邊,麻辣度非常過癮!加上雞肉非常嫩滑,份量又多,細煲已經食到半飽!鍾意食牛肉嘅我就叫咗手切新鮮牛頸脊和特級雪花肥牛用來打邊爐!牛頸脊肉質滑到一個點,一放入口直接sir入喉嚨,只留下陣陣油花香氣!特級雪花肥牛就肉味香濃,帶少少嚼度,又別有一番風味!次次嚟都會食埋手打鮮蝦丸,因為真係堅好食!食到淡淡蝦肉,就算配麻辣湯都掩蓋唔到當中嘅鮮甜😋