2016-03-17 1052 浏览
最近比我發掘左一間好正宗嘅麻辣火鍋店,應該有好多人都去食過,去到店有兩種選擇,可以選擇自己點菜打火鍋,都可以單點麻辣燙咁食,平時得自己一個人就我點麻辣燙,麻辣燙和火鍋都系咁好食,口味一樣甘勁,今晚同個同事一齊就有伴食火鍋。去食火鍋就梗系唔少得肥牛,我同個同事都比較食得辣,揀左個麻辣火鍋,不過都有叫老板放少D辣椒,因為呢間店嘅辣唔系一般辣,少少就已經好勁,肥牛都算足料,落入鍋中涮一陣就撈上嚟,雖然好細件,但都覺得好辣,但又辣得好吊人胃口,好正宗嘅重慶辣,食多D辣到人頭皮發麻,但又有一種欲罷不能嘅感覺,食完一件仲想繼續食,一邊食一邊要飲冰水來解辣,卻不停咁食。我地仲叫左其他好多嘢食,呢間麻辣燙都算多嘢食,好多品種揀,脆皮芝士腸好好食,原嚟芝士腸加麻辣味咁特別,仲有粟米蘿卜同韭菜餃都幾好味,如果覺得食唔飽,仲可以點麵其他主食,麻辣味嘅出前一丁,別有一番風味。
2016-03-03