2019-06-20
十六座車仔麵 (旺角)「車仔麵」呢樣野都係我經常食嘅野,價錢平又可以揀餸,不過每次嘅餸黎黎去去都係揀嗰啲😂😂,好似雞翼,蘿蔔,豬腸一定係膽。最近去過旺角都會食呢間車仔麵,我都覺得值得去食,車仔麵通常係湯麵,呢間可以揀撈面,我就揀左麻辣乾撈🔥唔太辣!五香蝴蝶腩牛腩大大舊,好入味,食幾次都一定嗌唔似平時嗰啲細舊又碎嬸嬸🤷🏻♀️牛爽(牛舌芯)都幾多塊,切到好薄,口感好爽!但就冇乜味蘿蔔蘿蔔淋又冇渣,夠入味,蘿蔔煮變曬色,食到入面仲帶有甜味,唔錯蠔油冬菇冬菇基本野,夠味不酸,可試可不試,早知食雞翼😋😋😋⭐️之前已經食過米糖滷雞翼,慢煮滷水牛脷。呢兩都要食,滷得好好食。樽仔奶茶(嗌夠四餸,野飲半價)茶味濃,飲完茶味仲係口入面蕩漾🤙🏻甜味適中。我覺得太細樽,奶茶精表示唔夠喉🤤味道:🤤🤤🤤🤤價錢:💰💰💰環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(擺設係有用心設計過)地點: 十六座車仔麵 (旺角)旺角通菜街103號地舖#hkfood #hkfoodie #旺角美食 #十六座車仔麵 #hkblogger #hkfoodblogger #eatkids123
五香蝴蝶腩
牛腩大大舊,好入味,食幾次都一定嗌
唔似平時嗰啲細舊又碎嬸嬸🤷🏻♀️
牛爽(牛舌芯)
都幾多塊,切到好薄,口感好爽!但就冇乜味
蘿蔔
蠔油冬菇
冬菇基本野,夠味不酸,可試可不試,早知食雞翼😋😋😋
樽仔奶茶(嗌夠四餸,野飲半價)
味道:🤤🤤🤤🤤
價錢:💰💰💰
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(擺設係有用心設計過)
地點: 十六座車仔麵 (旺角)
旺角通菜街103號地舖