2005-12-28 3 浏览
26號同朋友睇完戲想食個desert,見好耐無去杏花樓於是就去喇.我地去到都成5點鐘所以唔太多人,假期原來無set叫架(呢方面唔太好)朋友叫左個豆腐花$13,我就order左個西米皮麻蓉湯丸$16,豆腐花先上,我食左一啖,都有的豆香味但唔太滑,不過都okay.而我碗湯丸等左好耐好耐都唔見,個waitress好主動咁唔駛我出聲就同我去追,抵讚!終於有得食喇,原來一碗有6粒架,size唔係好大粒但適中,的麻蓉好香芝麻味,我覺得佢應該無撈豬油所以唔會比人一種油膩感覺,比左一粒朋友食佢都話好正,唯一係個糖水底稍甜,搶左薑汁既味道.見到佢地有告示話1月1日加價呀,我會係之前再尼食多次先.p.s.西米皮唔似糯米皮咁煙un,但都唔錯.
p.s.西米皮唔似糯米皮咁煙un,但都唔錯.