2019-07-12
第一次寫食評,因為實在太難食,不得不警戒下其他勇士。第一次去Go Go mall試吓新嘢,求其試一間,見到呢間有個和風胡麻柚子拌麵,諗住夏天天氣啱晒,應該會開胃啲,但係我錯晒,啲麵勁完全硬到一個點,好似係食梗一啲有少少彈性嘅紙皮咁, 胡麻醬係現成貨,唔會死得去邊,但即使撈勻個硬麵都幫唔到手, 十級頂胃;另外說好的柚子呢? 完全失蹤,0個柚子味,配料只有極少量青瓜同蟹柳,不過我對配菜冇期望, 所以算! 整體上嚟講,我自己煮個公仔麵撈麻醬一定仲好食。留意個麵原價聲稱係$6X,而家新開張特別先係$39,但sorry,$10都畀多佢。可能因為呢間嘢係主打榴槤,我唔應該對佢其他食品有期望啦 ~ 但作為一間食肆,幾貴租都唔應該賣呢啲垃圾質素食物畀客人囉!
和風胡麻柚子拌麵