2020-01-13 27 浏览
Weekend 同朋友去旺角逛街,到晚上想食d健康又吾係好heavy 嘅晚餐。咁啱我同朋友都好鍾意食麵,於是我們選了旺角726 嘅麵麵。有不同的套餐麵食,最重要係魚麵有70%係魚肉,烏冬有50%係魚肉。十分健康。薑汁燒鰻魚湯料理:個人喜歡鰻魚且喜歡食麵,鰻魚除了有日本料理的感覺,個魚麵也十分驚喜,魚麵爽彈,囗感一流。而且魚湯係用鮮魚同花膠經9小時淆制而成。湯料也非常講究。飛魚子龍脷卷配意式香草蕃茄醬拌魚烏冬:魚麵配合香草醬汁,估唔到咁夾,再加埋個龍脷柳煎得香口,魚子又脆卜卜。魚子配炸魚皮,囗味創新,又幾夾wow個人亦很喜歡他們的飲品,大大杯。水果茶又清新又多水果。啱晒我呢d喜歡飲嘢,又對飲品有要求的人😌試過今餐,以後我經過旺角又多了一個新的健康選擇,喜歡食麵的朋友,可以過嚟試吓。

薑汁燒鰻魚湯料理:

飛魚子龍脷卷配意式香草蕃茄醬拌魚烏冬:

魚子配炸魚皮,囗味創新,又幾夾wow