哎呀,上个星期去咗一间好有趣嘅地方食晚饭,有啲台湾小吃既感觉,真系啱啱哋🤩。老实讲,我系个好钟意尝新嘅人,所以见到呢啲台式料理,心思思就想试。第一样我点嘅就系咸酥鸡,炸到金黄松脆,外皮强势得嚟不会过油,咬落去肉汁四溢,呢个真系得㖞👍。再加上啲辣椒粉,够晒kick,啖啖肉食得我停唔到口。话说返,我仲有试咗佢哋嘅红烧牛筋面。啊,呢个真系劲!牛筋炆得好入味又腍,同啲面条混合埋,𠮶种滑而不烂嘅口感实在太欣赏。汤底味道扎实,一啲都唔腻口,完美!除咗主食,我仲点咗冻仙草奶茶同冻珍珠奶茶,创意十足既饮品。仙草奶茶嘅组合特别开胃,珍珠又Q弹有咬劲,饮一口下去,好舒服😌。整体来讲,呢度嘅体验真系几正,食物系好味道之余,服务态度都唔差。而家谂返起啲咸酥鸡同牛筋面,我仲想再去一次呢!如果你都想试下啲咁嘅台式小吃,记住唔好错过啦!🤤👌