2023-01-10
最近10分喜歡吃可麗餅,可咸可甜!啱晒三心兩意嘅我!呢間位於K11嘅可麗餅專門店,原來係過江龍有名氣!可麗餅由法國巴黎傳統秘方製成,餅皮特別有彈性!款式都好多,令我回頭再次幫襯!法式鹹味可麗餅L’Epicurien $119香港好少有鹹嘅可麗餅,今次試個有風乾火腿同羅勒鮮茄醬嘅crepes。最普通嘅配搭反而食出佢嘅特色,茄醬同羅勒味令風乾火腿食落唔會好咸,加埋芝士同蛋就更有層次感。Parfait Crepe$98乳酪嘅酸甜同埋士多啤梨嘅fresh係經典嘅配搭,係可麗餅入面食到芭菲嘅味道。作為甜品絕對唔會膩,酸酸甜甜反而十分開胃。Frappuccino - Jade $52抺茶Frappuccino入口好滑,cream好重牛乳味,上面仲係黑朱古力碎。賣相好吸引,飲落有唔同嘅層次。Milkshake - Vanilla $68Vanilla 味道同milkshake 嘅奶味好夾,又唔會過甜。上面一樣有牛奶味嘅cream,平凡嘅配搭但十分出色。
法式鹹味可麗餅
L’Epicurien $119