2005-08-17
7-8-2005 1230今日好彩只用了幾小時就埋尾,去老尖windows screening 前,到這裡食過lunch 先,一出電梯或樓梯就係佢地既地頭,沒有華麗既decoration,只有一個bar 位同埋數張檯,不過冇乜所為,反正冇其他office 係同一層。星期日還好有set lunch,當日的主菜包括紅酒燴牛肉扁麵、蟹肉野菌香草忌廉汁長通粉及煎雞扒伴什菜配紅酒汁,加10蚊還有湯同埋咖啡奶茶,而最後選擇第2個。湯係南瓜湯配蒜蓉包一片,湯味道及香味適中,如更濃更加好,麵包就麻麻地,唔係咁鬆軟;到了主角出場,長通粉軟硬度適中,個人來講,放湯就一定要軟身,但係煮菜,好似今次咁,我反而喜歡硬身;蟹肉絕不是蟹肉,用急凍都無可厚非,香草都落左唔少,本來應該唔錯,但被個汁破壞曬,因為個忌兼汁好鹹,但似係芝士粉落得太多造成,不喜歡浪費食物的我仍然食曬去,好奇怪,咁都食得到,額外還落去extra 芝士粉。埋單連加一要97蚊,一的都唔抵,希望去其他分店或食麵包冇咁既情況啦。