2017-01-23
以前在上環上班的時候,跟同事對這間餐廳的 pizza 非常回味無窮,以前跟同事一個月總會光顧一次。以前最愛 parma ham pizza。知道他們搬來了灣仔,特登帶家人來回味一下,怎料,非常失望而回!主要原因只有一個:所有的食物都鹹到爆!同埋放了勁多人造調味料(味精)。因為本人一家平日食物口味極度清淡,同埋我們對味精非常敏感。食完一定勁口渴!所以食完一定知有無落囉 今日食了一個六人餐:1: 洋蔥湯 - 鹹指數 9/10 - 老公勁飲水2: 番茄脆法包 - ok 嘅3: Four Cheese Pizza - 食嘅時候覺得好香口的!4: Jacomax 牛肉 pizza - 又係,入口的時候覺得好食。但老公中途已經唔妥。飲 4-5 杯水5/6: Cheesy 蟹肉 spaghetti / carbonara 長通粉 - to be fair,佢地無偷工減料。個 sauce 好 cheesy,好 creamy 的。but again,對我來說係現在風流快活,事後飲水飲到暈 6: 三文魚沙律:我媽話三文魚唔新鮮,我覺得普通。不過酸醋唔係人人喜歡。我就ok。覺得好開胃。服務很好的。有求必應。
今日食了一個六人餐:
1: 洋蔥湯 - 鹹指數 9/10 - 老公勁飲水
2: 番茄脆法包 - ok 嘅
服務很好的。有求必應。
我自己感受係,感覺到係咪調味料同以前不同了?!真的跟以前上環分別很大!很失望呢
pizza, spaghetti, salad, onion soup